1. Ryba z brązowym ryżem i fasolką.Przygotowujemy:
- filet z dorsza (70 kcal/100g)
- pół torebki brązowego ryżu (60 kcal po ugotowaniu)
- pół słoika fasolki (28 kcal/100g)
- przyprawy według uznania
Rybę kroimy i przyprawiamy. Gotujemy ryż i fasolkę. Dorsza pieczemy na grillu. (Można też ugotować na parze) Całość jak widać ma mało kalorii, dużo białka i zdrowy błonnik :)
- filet z dorsza (70 kcal/100g)
- pół torebki brązowego ryżu (60 kcal po ugotowaniu)
- pół słoika fasolki (28 kcal/100g)
- przyprawy według uznania
Rybę kroimy i przyprawiamy. Gotujemy ryż i fasolkę. Dorsza pieczemy na grillu. (Można też ugotować na parze) Całość jak widać ma mało kalorii, dużo białka i zdrowy błonnik :)
2. Parówki cielęce nadziewane serem i fasolka.Przepis inspirowany niezdrową kuchnią czyli kiełbasa i ser = tłuszcz. To co większości nas smakuje.
Jednak bez obaw mięso cielęce jest chude i do tego dania użyłam 1 plastra sera topionego o obniżonej zawartości tłuszczu.
Przygotowujemy:
- parówki cielęce (104 kcal/100g)
- plasterek sera (najlepiej odtłuszczony) (20 kcal)
- pół słoika fasolki (28 kcal/ 100g) lub inne warzywa, które wam smakują
- przyprawy według uznania
Gotujemy fasolkę, parówki nadkrajamy i nadziewamy serem, poczym przyprawiamy i pieczemy na grillu (w niezbyt wysokiej temperaturze aby ser za bardzo się nie rozpłynął)
Ja jak widać trochę za długo je piekłam, ale mimo to były pyszne! Widzicie jak prosto jest jeść smacznie i zdrowo a na dodatek gubić przy tym kilogramy :)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz